OVER CADZAND-BAD

Cadzand-Bad:
Cadzand-Bad is een moderne badplaats in het zuidelijkste puntje van Nederland in Zeeuws-Vlaanderen. De badplaats in Nederland die bekend staat om haar ruime brede stranden, de haaientandjes die er gevonden worden en voor zonneliefhebbers de badplaats met het meeste aantal zonne-uren per jaar. Nieuw in Cadzand-Bad is de prachtige promenade die u naar de nieuwe Jachthaven leidt. De winkelpromenade heeft recent een mooie facelift gekregen.

Kijk ook eens op de website Cadzand.live !

Winkels en Restaurants:
In Cadzand-Bad zijn tal van leuke winkels en goede restaurants. Hier vindt u de toprestaurants Pure C en het nieuwe Air Republic van chef-kok Sergio Herman maar ook zeer leuke restaurants waar je heerlijk kunt eten zoals tapas restaurant Just Enjoy of leuke en luxe strandpaviljoens zoals De Piraat, Caricole, Moio Beach of de Zeemeeuw.

Rust en ruimte of juist lekker actief:
In de directe omgeving van Cadzand-Bad zijn mooie natuurgebieden zoals het Zwin. Een natuurgebied tussen de kust van Nederland en België. Een heel dynamisch natuurgebied, waar het zeewater elke vloed binnenstroomt. Het zoute water zorgt voor een bijzondere plantengroei met bijbehorende dieren.
Een aanrader voor op uw vakantie is om een fiets te huren en heerlijk over de brede duinpaden te fietsen en om de omgeving te verkennen door te fietsen naar nabijgelegen pittoreske plaatsen zoals Cadzand-Dorp of Retranchement. Ook kan men er met een kleine groep een boot huren om te gaan vissen of om de zeehonden op de Westerschelde van dichtbij te kunnen bekijken.

Omgeving:

Sluis:
Lekker een dagje winkelen in het pittoreske stadje Sluis. De winkels in Sluis zijn elke zondag van het jaar geopend. De enige Nederlandse stad met een belfort. Een wandeling over de stadswallen van Sluis is ook een aanrader.

Knokke:
De mondaine badplaats in België bekend van het Casino, de internationale vuurwerkshows in augustus en de Zoute Rally met oude sportauto’s in oktober. Ook in Knokke kun je goed winkelen bij de grote winkels aan de Lippenslaan of de luxueuze winkels aan de Kustlaan.

Brugge:
De West-Vlaamse stad Brugge behoort tot de meest populaire en romantische stedentripbestemmingen van België. Al jarenlang komen er duizenden toeristen af op de historische binnenstad die sinds het jaar 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
Brugge is bekend om haar historische binnenstad, een grote verzameling van oude straten, sfeervolle pleinen en prachtige gevels die je terug lijken te voeren naar vroegere tijden.
Een Belgisch biertje drinken op een terras in de stad of in een typische Belgisch café mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan deze heerlijke stad.